Er du blevet familiens VVS’er?

I enhver familie havner en altid som familiens håndværker, VVS’er og gør-det-selv-person! Det kan være et hårdt pres at få lagt på skuldrene – særligt, hvis man har fået alle tre titler på sig. Det er alverdens problemstillinger, man kan blive kastet ud i at løse, og det er ikke altid lige nemt at løse som autodidakt håndværker.

Hvis du også trænger til lidt tips til at være familiens VVS’er, så kan du læse med her for tips og tricks.

Skal der skiftes rør?

Er der sprunget et rør på badeværelset eller virker udluftningen ikke længere? Mange rør i hjemmet er pvc rør, et plasticrør, som du støder på ved VVS- og dræneapplikationer. PVC er nemlig særlig holdbart med en levetid på op til 100 år, og så kræver dette produkt minimum vedligeholdelse, og produktet ligger i et billigt prisleje.

Skal du skifte et drikkevandsrør i hjemmet, et kloakrør eller et rør til ventilation, vil du kunne bruge et PVC-rør. Denne plastik er nemlig godkendt til drikkevand, og så kan dette type rør faktisk genanvendes mange gange! Du vil helt sikkert blive godkendt som VVS’er derhjemme, når du kommer hjem og fikser vandproblemerne med et PVC-rør.

PVC-plastik i andre produkter

PVC, ployvinylchlorid, er en plastik, der er brugt i et utal af produkter, og altså ikke kun til rør. Det er mange steder i byggeriet, du støder på denne plastiktype. Den lange holdbarhed betyder, at det er en fordel for ressourceforbrug i fremtiden at kunne bruge PVC i mange byggematerialer. Modsat mange andre plastiktyper, så fremstilles PVS hovedsageligt af den salt, der kan udvindes fra almindeligt klor, og det gør det også til et af de billigste materialer at fremstille på markedet!

Så næste gang de spørger derhjemme, om du nu også kan skifte røret under vasken, så kan du både skifte røret og lære dem om materialet, du bruger!