Giv jer selv et sundt hus – skift taget ud

Har I været ved at kigge på, om I måske skal have skiftet taget på jeres hus? Hvis det er det originale tag, huset er bygget med, og det efterhånden har nogle årtier på bagen, er det ikke utænkeligt, at det kunne trænge til en udskiftning. Nogle gange er det nok at udskifte enkelte tagsten og måske tætne rykningen, men i det lange løb er det svært at undgå en total udskiftning af taget. Der er det vigtigt, at I får god rådgivning, så I kan få vurderet, om det efterhånden er på tide nu.

I rigtig mange tilfælde kan det vise sig at være en god investering at skifte tag. I skal huske på, at det er med til at gøre jeres indeklima væsentligt sundere – et mere tæt tag er bedre til at holde på varmen, naturligvis sammen med jeres loftisolering, og der er mindre risiko for eventuelle utætheder, der måtte opstå.

Det er ikke kun selve tagstenene, der kan trænge til en overhaling. Hvis det udelukkende er selve tagdækningen, er det nok blot at skifte denne, men vurderes det, at der er skader i tagkonstruktionen, er denne også en nødvendighed at få skiftet. Det kan for eksempel være, hvis der er skadedyr eller råd i træværket.

Sørg for god isolering

Det er vigtigt, at taget og loftet er godt isoleret. Varme stiger opad, og det betyder da også, at det største varmetab netop sker den vej igennem. Ved at energioptimere jeres tag og få efterisoleret, kan I stå med en noget mindre varmeregning, end I har været vant til – og det er altid rart at opleve. Her er det nødvendigt at have styr på lokalplanen og vide, om I må hæve taget – for det kan blive nødvendigt, at det er det, der skal til.

Der er en relativt fast struktur for, hvordan forløbet omkring et nyt eller opdateret tag foregår, og I er naturligvis med til det hele vejen igennem. Det er bygget op i to faser, hvor den første fase gælder projektering. Det er her, I bliver registreret og får lavet projektforslag, får lavet alle beregninger og søgt de relevante godkendelser. Den anden fase gælder udførslen, hvor selve taget bliver konstrueret. Der vil være samarbejde mellem de relevante involverede. Brug hjemmesiden til at læse mere om, hvordan I får den bedste rådgivning, når I skal finde ud af, om taget skal skiftes.