Gør boligbyggeriet simplere med disse redskaber

Boligbyggeriet har ødelagt mange parforhold, bragt familien på den anden ende og høstet rigtig mange sure og unødvendige skænderier. Hvorfor det sker, skal der nok en psykolog til at forklare.

Men grundlæggende er det virkelig store beslutninger man træffer sammen. De er store, skal vare i lang tid og er virkelig svære at gennemskue.

Et virkelig godt råd er at få det til at fylde mindre. Vælg nogle simple og nemme løsninger. Gå på kompromis. Og kend til de værktøjer, som kommer her i artiklen.

Flisesand og fliser

Fliser, fliser, fliser. Vi har meget sjældent tid til at bruge mange timer i haven, hvorfor så bilde os selv ind, at vi har. I arbejder begge to. Der er unger. Der er hobbyer, venner og familie på besøg. Det tager alt sammen tid. Tid, som en børnefamilie bare ikke har.

Derfor er en af jeres bedste venner, når I er flyttet ind fliserne. De kræver blot at blive renset for alger i ny og næ, hvad I selv kan gøre eller kan bestille nogen til. De er virkelig rare til at huse jeres terrasse og havemøbler. Man skal passe på med leg på dem – men det lærer man hurtigt.

Noget andet hurtigt er at lægge fliserne. Første skal I have anskaffet jer en masse flisesand. Det spredes ud på det område, hvor I ønsker jer at lægge fliserne.

Nu kommer næste skridt. Fliserne skal lægges. De skal forbindes. Og mere arbejde er der egentlig ikke ved det.

Et praktisk indrettet køkken

Jeres næstbedste ven i det ny hjem er køkkenet. Eller det vil sige. Hvis I har indrettet jeres køkken godt, bliver det jeres bedste ven, når I flytter ind.

Et godt indrettes køkken handler en ting og en ting udelukkende. Det skal være praktisk.

Et praktisk køkken har masser af plads. Det har rum til at arbejde. Der står ikke vand og varme lige ved siden af hinanden. Der står ikke vand eller varme dirket op ad muren, medmindre I ønsker jer skader på huset.

Hvis I kan få lavet en stor og god trekant i køkkenet mellem ovn, vask og køleskab, er det helt perfekt. Tænk mindre over, hvordan det kommer til at se ud i første omgang. Tænk på, hvordan det skal bruges, når I indretter det.

Opbevaringsrum i garagen eller loftet

Sjældent tænker man på opbevaringsrummet. Det er ikke noget, som ejendomsmægleren lægger supermeget vægt på. Fordi det er en smule kedeligt.

Når I laver jeres drømmebolig eller renoverer den, så husk dog opbevaringsrummet. Selv den reneste, pæneste og mest snorlige bolig har uendelige mængder af ting og sager, der skal opbevares, for det kan ikke være nogle andre steder i huset.

Om opbevaringsrummet så bliver på loftet, om det er kælderen, garagen eller en tilfældigt rum, er fuldstændig ligegyldigt. Det vigtige er, at det findes, så jeres ting og sager kan gemmes af vejen. Det gøre i hvert fald mange projekter en del mere overskuelige.