Gør-det-selv terrasselægning: sådan lægger du nye terrassefliser

Der er mange gode grunde til at lave en terrasse, hvis du elsker at være udenfor i det gode vejr om sommeren. En terrasse er omdrejningspunkt for en lang række hyggelige aktiviteter i sommermånederne, og derfor skal du selvfølgelig også have en lækker og indbydende terrasse foran dit hjem.

 

Derfor får du her en kort guide til at lægge nye terrassefliser selv, så du kan få en lækker terrasse, der ikke springer dit budget.

 

1.      Design og indkøb

Start med at lave en plan for din nye terrasse. Mål op i haven og lav en tegning, så du har helt styr på dimensionerne. Herefter kan du nemlig nemt se, hvor mange fliser du skal købe. Hvis du gerne vil have en terrasse, der er nem at lægge, kan du vælge de klassiske og store betonfliser.

 

Du kan eksempelvis vælge 30×60 fliser, der hurtigt bliver til en ny og lækker terrasse. Find de rette havefliser til dine udendørsarealer til en god pris hos Skagen Beton.

 

Udover fliser skal du købe:

  • Stabilgrus
  • Sand

 

Grav ud og fyld op med grus

Nu er du klar til at grave ud i det område, hvor din nye terrasse skal placeres. Herefter skal du lægge et lag af stabilgrus i udgravningen, som vil sørge for at holde dine fliser på plads i al slags vejr. Laget af stabilgrus skal være minimum 15 cm tykt.

 

Sidste lag inden fliserne

 

Nu er det tid til at fylde sand på. Sandet er dit afretningslag, og det er din chance for at få terrassen helt plan og jævn, inden dine fliser kommer på. Laget af sand skal være omkring 2-4 cm tykt.

 

Læg dine fliser

Når du har afrettet sandet, og du er sikker på, at det er helt plant, kan du lægge dine fliser. Det kan du gøre i det ønskede mønster.