Sådan kan du spare penge på varmeregningen til vinter

Med kulden kommer din varmeregning til at stige. Det gælder særligt nu i vinteren 2022, hvor vi står i en energikrise, som ikke ligner noget, vi før har prøvet. Der er mange gode grunde til, at det er en god idé at forsøge at sænke varmeregningen. Det gælder både økonomi og klima.

Heldigvis får du her nogle gode råd til, hvordan du griber det an. Der er nemlig nogle ting, du må forberede dig på at gøre, hvis du skal kunne betale din varmeregning gennem vinteren.

Få en temperaturmåler

Første skridt i at gøre din varmeregning mindre er, at skrue ned for temperaturen i din bolig. Det er din krop, der hidtil har vurderet, hvor varmt der bør være i dit hjem. I stedet bør du skaffe dig en temperaturmåler, der afgør det for dig, da det er mere pålideligt. Du kan også sørge for, at gå klædt i varmere tøj derhjemme. Det kan der blive brug for, hvis du ikke kan få varmen i et indeklima, der er mellem 20-22 grader.

 

Isolation er et nøgleord

Det er ikke nok blot at skabe varme i hjemmet, det handler også om at holde varmen inde. Det kan være nødvendigt at overveje, hvorvidt der er god nok isolation i dit hjem. Sørg for at få isolering af vægge, hvor du kan mærke, at kulden trænger ind.

 

Sluk radiatorerne mens du lufter ud

Det er sundt og tiltrængt at lufte ud en gang i mellem. Sørg for, at du har slukket radiatorerne, inden du åbner vinduerne og lader den kolde luft suse ind. Hvis du ikke lukker for varmen, mens du lufter ud, kan du risikere, at dine radiatorer mærker den kolde luft og skruer yderligere op, hvilket vil kunne spores på varmeregningen.