Tips til energibesparelser i hjemmet

Der er rigtig mange måder, hvorpå hvert enkelte individ og husstand kan bidrage til grøn omstilling. Man kan lige så godt starte i hjemmet og undersøge, hvilke miljøvenlige løsninger der findes, som stadig er lige så effektive som det, vi er vant til. Her er tips til energibesparelser i hjemmet.

Miljøvenlig opvarmning

I det nordiske klima kræver det en del energi at holde husene varme året rundt. Nogle er begyndt at skrue mere ned for radiatoren for at skåne klimaet, men der findes andre løsninger, hvorpå du kan spare uden at skulle fryse tæerne derhjemme. Prøv at skifte over til at bruge en varmepumpe, når indeklimaet skal reguleres. Varmepumper benytter varmen udefra til at opvarme huset enten med luft til luft eller luft til vand. De er lette at regulere og gør det også lettere lynhurtigt at opvarme enkelte værelser efter ønske. Særligt Panasonic varmepumper er ekstra skånsomme for miljøet, idet de benytter et langt mere miljøvenligt kølemiddel end den traditionelle R410A, nemlig R32. Miljøpåvirkningen med dette kølemiddel sænkes mere end 75%, så du kan holde dig varm med god samvittighed. Panasonic varmepumper har også reduceret støjniveauet ved udendørsenheden, og indendørs har den en lydsvag nattilstand, så du ikke forstyrres i din søvn.

Vask tøj med omtanke

En anden rigtig god mulighed for at bespare energi i hjemmet, er ved at vaske tøj med miljøet i baghovedet. Dette kan du gøre på flere måder. Man bør først starte med indstillingerne på vaskemaskinen. Jo færre grader og jo kortere tid den vasker, jo mindre energi bliver der brugt. Tøj kan blive helt rent blot ved 30 grader, så du bør kun vaske ved højere temperaturer, når du vasker undertøj, rengøringsklude mm. Brug også tørresnoren fremfor tørretumbleren så ofte du kan. Det anbefales også at finde vaskemiddel og skyllemiddel, der er skånsomt for miljøet uden skadelige kemikalier.