Det skal du huske, når du vil bygge om

Der er måske mange, der går med drømme om at bygge om derhjemme. For mange kan det også være en del af planen, fra man i første omgang køber hus. For når du bygger om, får du også mulighed for at skabe netop det hjem, du vil have. Du tager det, der allerede er, og bygger det til, som du mener mangler. Men selvom det altså kan være en god mulighed for at få drømmehjemmet, så er det vigtigt at huske alt det, du skal gøre, når du vil bygge om.

Få lavet en situationsplan at gå ud fra

Inden du for alvor kan komme i gang med planlægningen, så skal du have udarbejdet en situationsplan. Få situationsplan her.

Med en situationsplan får du en tegning af den eksisterende grund. Her vil både byggerier og andre vigtige forhold ved grunden fremgå. Det er vigtigt at have, når der senere skal udarbejdes en plantegning.

En situationsplan vil altså være et udgangspunkt for at kunne komme videre med dine ombygningsplaner. Det er derfor også svært at undvære.

Husk en byggetilladelse, hvis du skal bruge det

Selvom du allerede har et hus, der står klar med en byggetilladelse, så er det alligevel vigtigt at tjekke, om du skal have en ny. For du vil i nogle tilfælde være nødt til at få en byggetilladelse til de ting, du vil lave om.

Det er med andre ord ikke altid en nødvendighed. Men skulle det gælde for din grund, så sørg for at få indgivet en ansøgning.

Det vil dog primært være, når du går ind og laver om på grundstrukturen, at du skal bruge en byggetilladelse. Derudover gælder det også, hvis det ændrer på forholdene for brandsikkerhed.

Sørg for at lave et godt budget

Endelig er det vigtigt at have lagt et godt og holdbart budget, inden du kommer i gang. Mange vil gå i banken og låne penge til projektet. I så fald vil der være nogle krav fra deres side. Men et godt budget er mest af alt noget, du laver for din egen skyld.

For byggerier kan være dyre. Og så er det ikke altid nemt at forudse, hvordan arbejdet kommer til at forløbe sig. Der kan altså opstå mange uventede udgifter. Det bliver betydeligt nemmere at håndtere, når du har et budget over, hvor mange penge du har til rådighed til hver del af dit byggeri.