Hvilket gulv skal jeg vælge til mit bryggers?

Står du og skal have et nyt gulv i bryggerset, så kan du med fordel nøje overveje, hvilket gulv du vælger. Det får du her nogle gode råd til. Heldigvis er der mange forskellige gulve at vælge mellem.

Ikke alle gulve er lige velegnede til at blive lagt alle steder og et af de rum, hvor du med fordel nøje kan overveje hvilket gulv du lægger er i bryggerset, hvor gulvet vil blive udsat for langt mere end i f.eks. stuen eller et værelse.

Bryggerset har ofte direkte adgang til udearealer og derfor bliver gulvet i bryggerset ofte udsat for våde eller beskidte sko, vådt overtøj og lignende. Samtidigt er det også ofte i bryggerset, vi har vaskemaskinen.

Det er derfor en fordel hvis gulvet i bryggerset kan tåle at blive vådt og samtidigt er let at rengøre.

Klinker

Det mest oplagte gulvvalg i et bryggers er klinker, da de både er yderst lette at rengøre og samtidig kan tåle vand, selv hvis vaskemaskinen skulle gå i stykker og blive utæt. Klinker er også generelt yderst slidstærke og kan klare det ekstra slid, der er på gulvet i bryggerset.

Klinker er derfor et fremragende valg til bryggerset, ligesom det også vil være det i køkkenet.

Vinylgulve og klikvinyler

En anden gulvtype der både er yderst rengøringsvenlig og som kan tåle vand er vinylgulve, hvad end det er den klassiske rullevinyl eller en klikvinyl.

Du bør dog ikke lade et vinylgulv stå under vand, da det kan føre til mug og lignende, hvis der kommer fugt ind under gulvet.

Laminatgulv

En anden gulvtype, der kan være et godt valg i bryggerset, er laminatgulve og ikke mindst hvis du vælger en såkaldt aqua laminat, der er designet til at være særligt egnet til at være modstandsdygtig overfor vand.

Gulvtæpper er ikke et egnet gulvvalg i bryggerset og vælger du at lægge et trægulv i bryggerset, så skal du være klar over at det vil kræve meget pleje.