Sådan hjælper du dine medarbejdere til nemmere at tage cyklen på arbejde

Der er en udvikling i gang, hvor det at tage bilen rundt bliver mindre og mindre populært, mens flere taler om muligheden for at tage offentlig transport eller cykle. Flere ønsker at leve mere bæredygtigt og passe på vores dyrebare klode, men ofte bliver vi bremset af praktik. Det er derfor vigtigt, at virksomheder og arbejdspladser gør, hvad de kan, for at afhjælpe eventuelle, praktiske udfordringer forbundet med en grønnere omstilling. Ejer du en virksomhed og overvejer, hvordan du kan hjælpe dine medarbejdere til at snuppe cyklen og lade bilen stå? Så har artiklen samlet et par fifs til, hvordan du gør det nemmere for dine medarbejdere at tage cyklen.

Parkeringsmuligheder er afgørende

Normalt er der fin mulighed for at parkere sin bil på en parkeringsplads ved virksomheder – men hvad med cyklen? Det er især blevet populært at tage ladcyklen, hvorfor du som virksomhedsejer gør klogt i at overveje at investere i en ladcykelparkering. Du hjælper dine medarbejdere til at overveje at tage deres ladcykel på arbejde i stedet for bilen, fordi det ikke er besværligt for dem at parkere den. Generelt er det også fint at se, om der generelt kan være gode muligheder for parkering af cykler, til dem der også blot har en normal cykel.

Omklædningsmuligheder

Noget af det, der naturligt sker, når man tager cyklen på arbejde er, at man bliver svedig. Det kan derfor være et behov for flere medarbejdere, at de kan tage et bad og klæde om, når de har været på cyklen hele vejen på arbejde. Det kan være ubehageligt at skulle sidde i et kontorlandskab eller arbejde tæt sammen med nogen, hvis man føler sig svedig efter en lang cykeltur. Du kan derfor overveje at sikre muligheden for, at dine medarbejdere kan få et bad og noget rent tøj på, efter de har cyklet.

Etablér cykelgruppe

Hvis du er den type virksomhedsleder, som vil gå hele vejen – og samtidig ikke nødvendigvis har så mange medarbejdere, du skal sørge for – kan et initiativ til mere cykling og mindre bil også være at stable nogle cykelgrupper på benene, hvor de ansatte mødes og cykler sammen på arbejde. I den forbindelse kan du også overveje selv at hoppe på cyklen og lade bilen stå, så du som leder og initiativtager er et godt eksempel, dine medarbejdere kan vælge at følge.